Galerie Het Gemaal expositie Josée Algra en Marianne Scarpa

Josée Algra woont in Munnikeburen is naast kunstenares ook schrijfster en dichteres. Ze is bezig op tal van terreinen: fotograferen en exposeren, het geven van schrijfcursussen en workshops, het schrijven van poëzie en proza, het maken van boekjes, dichtbundels en kaarten, het geven van de gecombineerde workshop, beeldende kunst en schrijven, het beoordelen van manuscripten en teksten en het begeleiden van aspirant-schrijvers.
Vanaf 2005 is exposeert ze haar foto's in binnen- en buitenland, meermaals voorzien van een van haar gedichten. In 2012 nam ik deel aan de internationale tentoonstelling van NOORDERLICHT en was haar werk te zien in het satellietprogramma bij Inart in Lemmer.
Citaat uit haar website:
‘De wereld bestaat uit patronen en structuren en die fascinatie voor vormgeving en ordening (ritme) is vaak terug te vinden in mijn foto's. De visuele schoonheid en de uitsnede van een foto spelen daarbij een belangrijke rol.’

Marianne Scarpa (Haarlem) staat voor Viltdesign: viltpanelen, kleding en woonaccessoires.
Marianne heeft de professionele opleiding aan de Bob Molenaar Fashionschool in Amsterdam gevolgd. Ze heeft veel creaties en bruidsmode gemaakt voor modeliefhebbers en ook vooral aparte sjaals verkocht aan verschillende kledingwinkels.
Sinds 5 jaar is ze helemaal geïnspireerd door vilt en was meteen onder de indruk van de veelzijdigheid van het materiaal, de kleuren en de combinatiemogelijkheden, ook met stoffen als zijde, tule, organza en andere stoffen.
Lees meer op de facebookpagina van Marianne.

Galerie Het Gemaal is gevestigd op een unieke locatie en in een monumentaal gebouw: in het ketelhuis van museum-gemaal Veenpolder van Echten (Fr.) Het is direct gelegen aan de Zuidoever van het Tjeukemeer.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 25 mei 2019 tot en met Zondag 15 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

* Buiten de genoemde openingstijden is de galerie op afspraak geopend.

Hoofdweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8537 SC, Echten Fr