GEK GEZICHT Introdans 6+

- Exclusief pauzedrankje -

Meesterlijke timing en pure magie
Een ‘reus’ die horizontaal over het filmdoek schuift en honderden ‘minimensjes’ die als regendruppels uit de lucht vallen. In de choreografieën van David Middendorp is álles mogelijk. Middendorp – die hoge ogen gooide bij zowel America’s Got Talent als Britain’s Got Talent – bezit een uitzonderlijk talent om expressieve live-dans en videoanimaties te combineren tot magische en poëtische beelden. Howard Stern, het befaamde jurylid van America’s Got Talent, riep na Middendorps bijdrage uit: “I believe we have been ‘Middendorfed’. It is the best dance ever in the show.”

Drie werken van Middendorp in GEK GEZICHT
In de nieuwe, doldwaze familievoorstelling GEK GEZICHT presenteert Introdans maar liefst drie werken van Middendorp: een wereldpremière, Blue Journey – dat zijn internationale doorbraak betekende – en Face Machine. Het laatste werk is geïnspireerd op én een knipoog naar het fenomeen van de ‘selfie’. Middendorp brengt het gezicht van steeds een andere danser immens groot in beeld en laat de andere dansers daar als het ware overheen dansen, rollen en lopen, met hilarische situaties tot gevolg.

Een voorstelling vol aanstekelijke humor
Net als Middendorp staat ook de Zweed Alexander Ekman bekend om zijn verrukkelijke, aanstekelijke humor. Ekman gaat daarin vaak zelfs nog een stuk verder: zijn choreografieën zitten vrijwel altijd vol theatrale gekkigheid, maar dan wel in combinatie met een ronduit meesterlijke timing. In GEK GEZICHT danst Introdans zijn prijswinnende Swingle Sisters, een dolkomisch werk voor drie danseressen geïnspireerd door het ritme van de hoest. Daarnaast presenteert het gezelschap voor het eerst de volledige versie van Ekmans Whim, waarin onze eeuwige drang om erbij te willen horen de dansers tot de meest vreemde capriolen, koddige pasjes en het trekken van heel veel gekke bekken beweegt.

De pers over de choreografieën:

  • “In Middendorps universum zijn mens en technologie geen vijanden, maar natuurlijke partners.” – Het Parool
  • “The result is a beautiful dance journey worthy enough to be named the ‘greatest act in America’.” – America’s Got Talent over Blue Journey
  • “Swingle Sisters van Alexander Ekman mag met recht een uitsmijter worden genoemd: aan dit ludieke trio komen zelfs melk en eieren te pas.” – de Volkskrant
  • Choreografie: Alexander Ekman en David Middendorp

Praktische informatie

Leeftijd
Leeftijd jeugd 6 tot 8 jaar
Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 10.00 € 15.00

Zondag 29 maart 2020 vanaf 14:30