Genomineerden Van Ommeren-De Voogt Prijs

De Van Ommeren - De Voogstichting biedt elk jaar de drie genomineerden voor de prijs van het voorgaande jaar deze tentoonstelling aan. Uit een ruime selectie kunstwerken in de Najaarssalon 2019 werden er uiteindelijk door de jury drie genomineerden gekozen: Sjef Henderickx, Marus van der Made & Annemarie Petri.

De winnaar van de Van Ommeren - de Voogtprijs 2018 werd uiteindelijk Annemarie Petri met het werk: "De stad waar mensen niet konden ophouden met bouwen". De jury schreef het volgende.

GENOMINEERDE NO. 1: Sjef Hendrickx – Ondertussen gaat alles gewoon door
Een tekening die zowel vrolijke als verdrietige emoties bij de kijker oproepen. Het vertelt een verhaal dat niet direct te duiden is en voor iedereen misschien verschillend in te vullen is. Oorspronkelijke beeldtaal die technisch goed is uitgewerkt.

GENOMINEERDE NO. 2: Marus van der Made – Piramideserie P40B
Krachtig in de vorm, ophanging, materiaal- en techniekgebruik. De manier van bevestiging is minstens even daadkrachtig en markant als het sculptuur zelf. De secure balans in het sculptuur zorgt ervoor dat de kijker op het verkeerde been wordt gezet. De valling van het licht op het beeld zelf is daarbij van groots belang en wordt versterkt door de glimmende onderplaat.

GENOMINEERDE / WINNAAR NO. 3: Annemarie Petri – De stad waar de mensen niet konden ophouden met bouwen
Technisch heel kundig uitgevoerd met behulp van dezelfde basisvormen. De herhaling daarvan zorgt voor een spannende opbouw in het beeld die naar boven toe lijkt te ontploffen. Er is daardoor een gigantische gelaagdheid ontstaan. Deze kracht dekt de lading van de titel en geeft daarmee wellicht een filosofisch inzicht in een actueel thema.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Vanaf Zaterdag 11 januari 2020 tot en met Zondag 2 februari 2020

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00