Geocache "Kunstig Nijkerk 600" (<10 km)

Geocaching is een wereldwijd schatzoekspel wat op dit moment, overal om je heen plaats vind. Geocachers gebruiken een GPS of een app op de smartphone om de schatten, genaamd geocaches, te vinden. Deze doosjes zijn slim verstopt door één van de wereldwijd 5 miljoen geocachers. Er zijn over de wereld meer dan twee miljoen geocaches verstopt. Er ligt er meestal wel één vlak bij je in de buurt. En het enige wat je nodig hebt om aan jouw avontuur te beginnen is een smartphone of gps en een gratis geocacheaccount.

Met deze Multicache, ter gelegenheid van het 600 jarig bestaan van de stad Nijkerk, wordt geprobeerd meer bekendheid te geven aan geplaatste kunstwerken in de kern Nijkerk langs de openbare weg. 

In de kern Nijkerk staan zo’n 20 kunstwerken langs de openbare weg ter verfraaiing van het dagelijks aanzicht. Niet iedereen is zich bewust van de schoonheid en de culturele waarde van deze kunstwerken.
Met deze Multi wordt geprobeerd aan de bewustwording hiervan een positieve bijdrage te leveren en voert de geocacher langs een negental kunstwerken. Van deze negen kunstwerken worden de coördinaten (A tot en met I) gegeven.
De te volgen route is volledig zelf te bepalen en heeft geen enkele invloed op het eindresultaat
De kortst mogelijke route is iets minder dan 5 kilometer. Op zich goed te lopen, maar kan ook per fiets worden gedaan.

Niet alle kunstwerken kunnen per auto worden bereikt en wordt daarom afgeraden. In Nijkerk zijn verschillende (betaalde) parkeermogelijkheden. Er kan o.a. vrij worden geparkeerd in de omgeving van het NS-station (coördinaat N 52°13.328' - E 005°29.605' ). Maar denk erom, op werkdagen is daar tijdens de werkuren beperkte parkeergelegenheid beschikbaar.

Wanneer je hier de auto parkeert, kan de bovenstaande coördinaat het begin zijn van je wandeling. Hierin ben je volledig vrij, omdat je de route volledig zelf kunt kiezen.

De cache "Kunstig Nijkerk 600"is een multi-cache. Dit betekend dat deze cache uit meerdere caches bestaat. Er zijn vele variaties mogelijk, maar meestal bevat de eerste cache een hint om de tweede te vinden, de tweede bevat een hint voor de derde, net zolang totdat de eindcache gevonden is. In tegenstelling tot de traditionele cache, sprake van een tocht langs meerdere coordinaten. Een variant is de offset cache. Hierbij moet je naar één of meerdere locaties gaan om hints - bijvoorbeeld een huisnummer - te zoeken voor de locatie van de echte cache. Hoewel er bij deze vorm geen sprake is van meerdere caches op rij, wordt binnen geocaching deze cache toch gezien als een multi cache.

Voor meer informatie over deze cache moet u een eigenaccount hebben op www.geocaching.com en ingelogd zijn. Via deze website kunt u ook de route gegevens printen.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 10
Gemarkeerd Nee
Route typering Recreatief
Route kenmerken GPS route
Toelichting startpunt De coördinaten van de cache geven de startlocatie aan. Op de website vindt u als locatie het VVV-Agentschap in het centrum van Nijkerk
Vervoer
Betaald parkeren Nee