Gloed straalt in de Sint-Jacobskapel.

Gloed straalt in de Sint-Jacobskapel.

Op vrijdagavond 15 november komt ‘Gloed’’ om 20:30u optreden voor Cozy Concerts Nijmegen in de Sint-Jacobskapel in de Benedenstad.
Vanaf 2005 heeft Gloed in dezelfde samenstelling het publiek met enthousiasme en speelplezier deelgenoot gemaakt van haar kleinkunst: verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten. Met enige regelmaat beklimmen de muzikanten van Gloed de podia van kleine theaters door heel Nederland. Ook intieme (huiskamer)concerten horen daarbij. En daarmee heeft de groep haar sporen achtergelaten.
Uit reacties van het publiek door de jaren heen blijkt dat de kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die zij – zonder veel opsmuk – weten te creëren. De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding; ze laten het publiek lachen, wegdromen en zorgen voor een feest der herkenning.
Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Toegangsprijs €15 in de voorverkoop en €18 aan de deur
Website: cozyconcerts.nl
Sint-Jacobskapel, Glashuis 4, 6511CR Nijmegen

Praktische informatie

Vrijdag 15 november 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:30