H8ked on Guitarscapes | Meindert Bussink Gitaristenpodium

Meindert Bussink is behalve gitarist ook journalist, docent en organisator. Hij werkt met name in de Achterhoek en Amsterdam. Tot zijn netwerk behoren honderden muzikanten, podia, muziekscholen, politici en kunst- en mediaorganisaties die zich bezighouden met innovatie en muziek(educatie).

Gitarist en bandleider Bussink speelt zowel als sologitarist als met zijn roulatieformatie Hooked. Die formatie treedt op in verschillende gedaantes: Hooked on Southern Rock, Hooked on Metal, Hooked on Plugged of Hooked on Dark Side of the Moon. In Gasthuiskerk Doesburg treedt Bussink als sologitarist op onder de vlag H8ked on Guitarscapes.

Interactieve ervaring

Bij deze live gitaarcomposities of geïmproviseerde toonschilderijen wordt een uniek gitaarlandschap geschapen op basis van zogeheten modaliteit. Bussink construeert een interactieve ervaring met zijn publiek.

Achterhoek

Als oprichter van het Achterhoekse muziekplatform Behind the Corner organiseerde Bussink sinds 2012 tientallen events en radioprogramma’s en is hij sinds maart 2015 hoofdredacteur van het online Behind the Corner Popmagazine. Deze verhalen, columns en opiniestukken verschijnen maandelijks in Achterhoekse huis-aan-huisbladen. Voor dit project haalde hij in 2016 €26.000 op via een crowdfundactie bij Voordekunst.

Bij de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam herschreef en doceert Bussink het zakelijk curriculum bij de bovenbouw van de bachelors, ontwikkelde het POPTV-format voor de masters en is producer voor de hele popopleiding. Na een periode als hoofdredacteur van 3voor12 Amsterdam is hij jarenlang hoofd productie en publiciteit bij de gitaarfestivals Amsterdam Electric Guitar Heaven, Guitar Matrix en de Sena Young Talent Guitar Awards.


 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Kerkzaal | Prijs inclusief pauzedrankje
  Van Tot Toelichting
€ 17.00

Zondag 15 december 2019 vanaf 15:00