Hausmagger: Afscheidsshow!

In tien jaar tijd weet Hausmagger een behoorlijke ondergrondse aanhang te krijgen, toch is dat voor oprichters Theo Wesselo en Eddy ‘De Pook’ Seweratti geen reden om tot in de pruimentijd door te gaan. Theo ken je nog van Rembo en Rembo, waar hij samen met Maxim Hartman de jaren 90-jeugd voorzag van bovenmaatse humor. Hausmagger brengt rauwe, Nederlandstalige recht-voor-zijn-raap liedjes vol oneliners en podiumpoëzie van Wesselo. Gooi daar de surfgitaargeluiden van Seweratti onder en je hebt de onmiskenbare Hausmagger-sound. Na drie albums en vele jaarlijkse festivalshows, is het tijd om te stoppen. Maar niet zonder afscheidstournee; een reeks langere shows met veel ruimte voor verrassingen.

Voorprogramma Anemone
Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen britpopliedjes. Met deze elementen is de Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. Dezelfde zomer waarin de band de studio induikt om Silver Star op te nemen, het debuutalbum dat een jaar later verschijnt via Butler Records. Het najaar van 2018 staat in het teken van tientallen shows tijdens de Popronde, waaronder het eindfeest in de Melkweg.

Om je een idee te geven van Anemone te geven: in de platenkasten van de groep vind je albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens zijn shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses en Happy Mondays. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn vuige
liveshows.

Zaal: Arena
Type: Staconcert

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 12 april 2019 tot en met Vrijdag 12 april 2019

Dag Van Tot
Vrijdag 20:00 23:59

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden