Helaine Blumenfeld op Hofwijck

Voorburg Sculptuur 2019 is te zien van 22 juni t/m 25 augustus en kenmerkt zich door een grote diversiteit. Museum Swaensteyn toont werk van acht Nederlandse kunstenaars die onbevangen de grenzen van hun métier opzoeken, zowel qua concept als materiaalgebruik. Huygens’ Hofwijck zal opnieuw het domein zijn van één kunstenaar. Dit jaar is dat de gerenommeerde Britse beeldhouwer Helaine Blumenfeld, wiens veelal monumentale beelden op tal van plekken in de wereld te vinden zijn.

Helaine Blumenfeld op Huygens’ Hofwijck
Helaine Blumenfeld heeft een atelier in het Engelse Cambridge en één in Pietrasanta, het kunstenaarsdorp aan de voet van de marmergroeven van Carrara, Italië. Haar leermeester was Ossip Zadkine, wiens assistente zij in de jaren na 1965 was. Blumenfeld werkt in meerdere materialen, maar marmer vormt haar passie. Uit meer dan manshoge massieve blokken van het zuiverste Carraramarmer creëert zij organische, gracieuze vormen, soms zo flinterdun dat het de hardheid van het materiaal lijkt te ontkennen. De werken van Helaine Blumenfeld zullen langer te zien zijn dan het project Voorburg Sculptuur en zijn nog t/m 13 oktober in de tuin van Hofwijck te bezichtigen.

Museum Swaensteyn
De acht kunstenaars in Museum Swaensteyn tonen gezamenlijk hoe gevarieerd beeldhouwkunst kan zijn. In het werk van Margot Berkman staat de onderwaterwereld centraal. Op poëtische wijze haalt zij zeewier-wouden naar de oppervlakte. Theo ten Have laat zich voor zijn gekleurde glassculpturen inspireren door natuurfenomenen. Natuurlijke processen van bloei en verval vormen ook de inspiratie voor de zinken sculpturen van Mary Geradts. In het werk van Magreet Hajee staat de mens centraal. Met haar imposante vrouwfiguur geeft zij een ode aan het leven. Ook in de houten sculpturen van Louis Niënhuis en de schetsen in klei van Riëlle Beekmans speelt de menselijke vorm een hoofdrol. Daarnaast creëren de subtiele bolvormen van Yumiko Yoneda een spannend contrast met de ruimtelijke objecten van Jaco van der Vaart.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 22 juni 2019 tot en met Zondag 13 oktober 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

Westeinde Model.NdtrcItem.HouseNumber
2275 AD, Voorburg