Hendrickje Stoffels in Huiskamercafé De Zwaan in Bredevoort

Hendrickje Stoffels werd in 1626 geboren in een pand in de Muzenstraat in Bredevoort, vlak achter het etablissement De Zwaan, alwaar zij tot 1647 een dienstbetrekking heeft gehad. Via haar zus leerde ze destijds Rembrandt, de grootste schilder van Nederland kennen. Ze volgde Rembrandt naar Amsterdam waar ze huishoudster werd en later – ongetrouwd - met hem ging samenwonen.
Op het podium in de Zwaan hebben zich nu een aantal 17e-eeuwse notabelen verzameld, die zich door Rembrandt laten vereeuwigen voor het nageslacht.
Van april tot oktober 2019 kan men zich in de weekenden terug wanen in die tijd en zelf ook plaats nemen in het tafereel. Uiteraard vraagt dat wel om een kleine metamorfose om niet te veel af te wijken van het geheel. Er is kleding aanwezig om aan te trekken en enkele pruiken en hoeden om op te zetten. Vervolgens kan er dan een foto genomen worden op de smartphone.
Het tafereel is te bezichtigen op zaterdag en zondag tussen 13.00-17.00 uur. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene. Kosten van het nemen van een foto “in middeleeuwse kleding”: € 1,-- per kind en € 2,-- voor volwassenen. 

Praktische informatie

Volwassenen 2 euro Kinderen 1 euro

Vanaf Woensdag 1 mei 2019 tot en met Zondag 29 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00