Het Zuidelijk Toneel Achttien

Je wordt achttien. Vanaf nu mag je alcohol drinken, autorijden en stemmen, én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Tenminste, zo ziet het er ongeveer uit voor een achttienjarige die in Nederland is geboren.
Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen is de feestvreugde beperkter. Dan zijn er grofweg twee opties: erkenning of illegaliteit. In beide gevallen sta je er alleen voor. Achttien zoomt in op een ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

Op basis van het verhaal van een achttienjarige vluchteling onderzoeken Bram Jansen en acteurs Soufiane Moussouli, Angelo Schuurmans, Serin Utlu en Zineb Fallouk de grenzen van empathie. Een cast van geëngageerde acteurs met nevenfuncties als sociaal werker of vrijwilliger gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: ‘Hoe goed te doen?’ en ‘Waar trekken we een grens?’. Hoe verder het onderzoek, hoe moeilijker de grenzen blijken te zijn. 
Geen links of rechts betoog. Geen pleidooi voor of tegen ‘de vluchteling’, maar een eerlijk en ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Pand P Grote Zaal
  Van Tot Toelichting
€ 15.00

Donderdag 27 februari 2020 vanaf 20:30