Het Zuidelijk Toneel & House Crying Yellow Tears

Stanley Kubrick (1928-1999) was een van de meest invloedrijke naoorlogse filmmakers. ‘2001: A Space Odyssey’, ‘A Clockwork Orange’, ‘Full Metal Jacket’, ‘The Shining’ . Zijn lijst met klassiekers is bijna eindeloos. Suze Milius debuteert met een monumentale voorstelling over deze regisseur, die ze bewondert én vreest. Zijn we beesten of worden we tot beesten gemaakt? Dat is de vraag die Kubrick bezighield en nu ook Milius bezighoudt.

Stanley Kubrick (1928-1999), straatschoffie uit de Bronx, groeide uit tot schaker, fotograaf, notoir pessimist, maniakaal perfectionist en een van de invloedrijkste naoorlogse filmmakers. ‘Spartacus’, ‘Lolita’, ‘2001: A Space Odyssey’, ‘A Clockwork Orange’, ‘Full Metal Jacket’, ‘The Shining’; de lijst klassiekers kent bijna geen einde, allemaal films die meerdere generaties hebben getekend.
Suze Milius (1986) debuteert in de grote zaal met een verrassende en monumentale voorstelling over de legendarische regisseur. Milius voelt een mengeling van bewondering en angst voor Kubrick: vanwege zijn esthetiek, zijn wereldbeeld, zijn dictatoriaal perfectionisme en zijn bijna obsessieve interesse voor geweld als onvervreemdbaar onderdeel van ons mensen. Zijn we beesten, of worden we tot beesten gemaakt? Dat is de vraag die Kubrick bezighield en Milius bezighoudt. Ze begon ooit aan een studie antropologie om daarna te beseffen dat haar onderzoek naar het gedrag van mensen ook uitgevoerd kan worden in het theater. Met jou als onderzoeksobject en uiteraard als hooggeëerd publiek.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 1 juni 2019 tot en met Zaterdag 1 juni 2019

Dag Van Tot
Zaterdag 20:30

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden