IamArt

Interactieve kunst in Amsterdam

De nieuwe 'IamArt' tentoonstelling bij Madame Tussauds biedt je de kans om echt onderdeel uit te maken van de meesterwerken van Hollandse meesters als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Piet Mondriaan. Verdwaal in een van de schilderijen van Escher en maak je eigen kunstwerk in het atelier van Herman Brood. Kom oog in oog te staan met grote kunstenaars als Pablo Picasso, Salvador Dali en vergezel Mona Lisa in een van de bekendste portretten ooit gemaakt.

Stap in de grootste meesterwerken ter wereld

Stap in een van de kleurrijke creaties van Piet Mondriaan en laat de kenmerkende Mondriaan-blokken zo vaak oplichten als je zelf wilt.

Waarom maak je niet je eigen kunstwerk in de stijl van rock-'n-roll legende Herman Brood? Loop eens binnen bij zijn atelier en creëer met digitale spray je eigen werk op de muur, op eigen houtje of samen met andere aanwezige kunstenaars. Of waan je in de Gouden Eeuw en poseer voor niemand minder dan Rembrandt van Rijn en zijn wereldberoemde meesterwerk: De Nachtwacht. Kies je outfit en maak deel uit van de schutterscompagnie in een moderne 3d-bewerking van zijn tijdloze kunstwerk.

Wie wil er nu niet door Vincent van Gogh op het witte doek vastgelegd worden? Betreed zijn atelier en neem je favoriete pose aan. Aan de hand van een green screen kun je deel uit maken van zijn beroemde schilderijen - kies een achtergond en maak je eigen unieke kunstwerk! Ook een 3-d creatie met Pablo Picasso in een van zijn werken behoort tot de mogelijkheden.

Ga terug in de tijd en ontmoet de meester van het surrealisme: Salvador Dali en zijn 'gesmolten' klok - alles in verbluffend 3-d. Ten slotte heeft Mona Lisa's glimlach de wereld al ruim vijfhonderd jaar in zijn greep. Neem plaats naast Mona Lise en maak deel uit van het wereldberoemde meesterwerk van Leonardo da Vinci.

Kijk hier voor meer informatie over Madame Tussauds Amsterdam.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs

Prijs: 21,-

Voorzieningen gehandicapten
Toelichting toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers wordt geadviseerd telefonisch te reserveren via tel. 020-523 06 23. Er mogen vanwege brandweervoorschriften maximaal 2 rolstoelgebruikers per keer in het pand aanwezig zijn.

Vervoer
Toelichting bereikbaarheid OV

(tram) 1-2-4-5-6-9-13-14-16-17-24-25 halte Dam; (bus) 21-170-171-172; (museumboot) halte Centraal Station; (parkeren) parkeergarages Bijenkorf, Krasnapolsky, N.Z. Voorburgwal, Centraal Station; (overig) lopen vanaf Centraal Station (5 min.)&

Vanaf Dinsdag 15 maart 2016 tot en met Maandag 31 december 2018

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Dam Model.NdtrcItem.HouseNumber
1012 NP, Amsterdam