Huifkartocht met boer Piet

Ga mee in de huifkar van boer Piet langs de mooiste plekjes op Tiengemeten..

Vandaag maakt boer Piet een aantal rondritten met zijn huifkar langs de mooiste plekjes op natuureiland Tiengemeten. Zijn huifkar wordt getrokken door twee majestueuze Belgische trekpaarden. Tijdens de huifkartocht vertelt de vrijwillige gids van Natuurmonumenten over het natuureiland. Een ontspannen, leerzame belevenis voor jong en oud op een (bijna) onbewoond eiland. 

Huifkartocht met anekdotes

Dit uitje begint met de overtocht met de pont naar Tiengemeten: een echte dag uit dus. Je verzamelt voor de huifkartocht bij het bezoekerscentrum op het eiland. In de anderhalf uur durende tocht neemt boer Piet je mee door de unieke natuur van het eiland: het domein van talloze vogels. Je ziet zeker ook Schotse hooglanders en als je geluk hebt zelfs een ree. Tijdens de tocht in de huifkar zijn ook de historische boerderijen prachtig te zien. Een eiland vol historie met mooie anekdotes!

Let op: deze activiteit vindt vandaag op meerdere tijdstippen plaats! 

 

Tips van de boswachter

  • Neem de pont om 11.00 uur of de pont van 13.00 uur (of kom alvast eerder van het eiland genieten!).
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland), vlakbij de pont
  • Bespaar tijd en koop alvast online een pontkaartje  klik hier  of koop een kaartje bij het Infopunt in de haven van Nieuwendijk. Zorg dan dat je ruim voor vertrek van de pont aanwezig bent en neem indien van toepassing je ledenpas mee voor korting.
  • Neem je verrekijker mee
  • Denk aan anti-insectenspray
  • De huifkartocht duurt ongeveer 1,5 uur
  • Je kunt de pont van respectievelijk 13.10 uur of 15.10 uur terug naar vaste wal nemen of nog langer op het eiland blijven
  • Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze huifkartocht geannuleerd worden

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 15.00 € 17.50

Zaterdag 20 juli 2019 Vanaf 13:15 tot en met 14:45

Tiengemeten 14A Model.NdtrcItem.HouseNumber
3284 BE, Zuid-Beijerland