I-m-perfekt

Tijdens de Sociaal Duurzame Tentoonstelling: I - m - perfekt illustreert de kunstenaar Jan Anoniem hoe de verschillen en overeenkomsten zijn tussen mensen met en zonder beperking in een Sociaal Duurzame Samenleving. De opening en de expositie zijn toegankelijk voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. De opening van de expositie wordt prikkelarm gehouden.

De tentoonstelling I - m - perfekt is ontstaan uit wil om rol van de non-verbale communicatie in de wereld van zintuigelijk gehandicapten bekend, erkend en bespreekbaar te maken. Veel van bovengenoemden zijn er anoniem en blijven min of meer in eigen wereldjes van beperkingen opgesloten. Daarom heeft de kunstenaar een nieuwe naam gekozen. Hij is Jan geworden, Jan Anoniem.

Wij leven in de wereld van sociale media waarmee wij alles overal kunnen volgen. Toch is een zintuigelijk gehandicapte min of meer in deze wereld vergeten of verdwenen. Jan wil ermee iets aan doen. Jan is zelf vanaf geboorte met progressieve perceptieve gehoorverlies aan het leven en momenteel is hij in fase van ernstig slechthorend naar doof worden gegaan. Deze persoonlijke ervaringen wilde Jan via zijn kunst met anderen kunnen delen. Jan heeft tijd genomen om met zijn kunst niet alleen over zichzelf gaan vertellen maar juist blinden, doven en mensen op rolstoel uitdagen om nieuwe ervaringen en onbekende waarnemingen samen gaan beleven.

Deze tentoonstelling is een plaats om een mogelijkheid te geven waar een dove met een blinde gedachtes uit kunnen wisselen. Het is plaats om ziende en horende mensen hun zintuigen laten vergeten en in een nieuwe waarneming te gaan. Nieuwsgierigheid is hier meer dan welkom.

Gedurende de expositie geeft de kunstenaar drie lezingen over zijn inspiratiebronnen, non-verbale communicatie en waarneming.
INSPIRATIE - 14 september, om 15.00 uur
NON-VERBAAL COMMUNICEREN - 21 september, om 15.00 uur
ZINTUIGEN EN WAARNEMING - 28 september, om 15.00 uur (WERELDDOVENDAG)
Voor een individuele rondleiding kunt u altijd een afspraak maken via: bericht@jananoniemexposeert.nl
www.jananoniemexposeert.nl

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Vanaf Zaterdag 7 september 2019 tot en met Dinsdag 1 oktober 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00