in Iduna Meindert Talma – de Domela Passie

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de grondlegger van het Nederlandse socialisme Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) overleed. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren is 2019 uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Als geboren en getogen Fries in het dorp Surhuisterveen kent liedjesschrijver en muzikant Meindert Talma de verhalen over Domela als geen ander. Talma schreef al op de middelbare school een scriptie over de armoedige roots van de sociaal-anarchist.

Reden genoeg dus voor cultheld Meindert Talma om zijn nieuwe album ‘De Domela Passie’ te baseren op het leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Eerder maakte hij al muzikale levensverhalen over onder meer dammer Jannes van der Wal en kunstenaar H.N. Werkman. Voor zijn Domela-album haalt Talma alles uit de kast: hij vertolkt deze met volledige band, inclusief koor en strijkersensemble.

Er is al veel belangstelling voor de Domela Passie. Mathijs Deen van OVT (NPO Radio 1) en Herman Zeilstra (Nederland 2) zijn bezig met documentaires over de Domela Passie en 3 liedjes zullen worden uitgevoerd in een gospeluitzending van VPRO’s Vrije Geluiden op Nederland 1.

**** Meindert Talma wekt Domela Nieuwenhuis tot leven op prachtig muzikaal levensverhaal – De Volkskrant

Muzikale omlijsting door dj Jankobus Seunnenga.

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Poppodium Iduna
  Van Tot Toelichting
€ 21.00

Zondag 8 maart 2020 vanaf 15:30