in Iduna Reverend Peyton's Big Damn Band en Scott H Biram

Reverend Peyton’s Big Damn Band maakt rauwe en swingende countryblues en staat garant voor een geweldige liveshow. De Reverend zelf is één brok energie op gitaar en zingt nog net zo enthousiast en krachtig als in zijn begindagen. Hij wordt bijgestaan door zijn ondeugende en uitdagende echtgenote “Washboard” Breezy Peyton en drummer Max Senteney die allerlei emmers en andere trommelachtigen uit de kast trekt.

Het eigenzinnige trio klinkt live nog beter dan op hun albums, waarvan ze er inmiddels al een tiental van hebben gemaakt. Op hun meest recente album hoor je het live geluid van de oude Chess, Stax en Sun labels. Met hun deltablues of rural blues heeft de band al heel wat festivals op stelten gezet. Zo speelden ze op Glastonbury, Lowlands, WOMAD, Edinburgh Jazz Fest, Waterfront Blues Fest en op de Rhythm & Blues Night in Groningen.

Noem de Texaanse zanger/gitarist Scott H. Biram geen singer-songwriter, want dan wordt hij boos. Nee, Biram omschrijft zichzelf liever als een Dirty Old One Man Band. Met zijn linkervoet stampt hij het ritme, en begeleid door smerige bluesriffs uit zijn vintage 1959 Gibson-gitaar zingt, jodelt, gromt en preekt hij zich een weg door zijn nummers. Muzikaal combineert hij blues, country en punk, tekstueel gaat het over het truckersleven in de breedste zin van het woord, de apocalyps of drank en vrouwen.

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Poppodium Iduna
  Van Tot Toelichting
€ 22.00

Vrijdag 21 juni 2019 vanaf 20:00

Laweiplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
9203 KL, Drachten