inJazz 2019

De 13e editie van Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement vindt plaats op 27 en 28 juni in Rotterdam. Op vrijdag 28 juni overdag staat LantarenVenster in het teken van de conferentie. Op beide dagen in de avonduren barst het gratis toegankelijke festival los op diverse locaties.

Dit jaar focust het conferentieprogramma zich voor het eerst op eilanden over de hele wereld. Van IJsland tot Balearen en van Kaapverdië tot Cyprus. Je vindt er jazz in alle kleuren en texturen, mét matching festivals en clubs. Tijdens de conferentie kunnen bezoekers van inJazz muzikanten en andere jazzprofessionals van diverse eilanden ontmoeten en hun kennis verruimen.

Conferentiepanels
Op vrijdag duiken jazzprofessionals in een gevarieerd en Engels gesproken programma vol inspirerende panels, presentaties en diverse netwerkmogelijkheden. Tijdens Are we booking the future? geeft een internationaal kwartet van doorgewinterde experts, waaronder Sander Grande (MOJO), Simon Alter (MUSSZO Booking) en Lawrence Van Den Eede (Art-spot), een inkijkje in het boeken van jazz en cross-over acts. 

Internationale panelleden, waaronder Giorgos Koulas (Paradise Jazz Festival), Kenneth Killeen (Improvised Music Company/12 points) en Maxwell Wright (Formentera Jazz Festival), verbonden aan het panel No scene is an island focussen samen op wat eilanden zo bijzonder maakt. Let op: voor de conferenties is een registratie vereist.

Festivalprogramma
Muzikanten uit binnen- en buitenland nemen je op donderdag en vrijdag mee op een muzikale reis. Het festivalprogramma start om 20.00 uur, vindt plaats in LantarenVenster en Kantine Walhalla en is gratis toegankelijk. Ruim veertig acts wisselen elkaar af met kleine sets.

Foto: Maarten van Haaff

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 30.00 Toegang tot het evenement, de inJazz delegates database (gedurende het hele jaar), de matchmaking sessions en tot de netwerksessies. Studenten betalen €15,-

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 27 juni 2019
Vrijdag 28 juni 2019

Diverse locaties Model.NdtrcItem.HouseNumber
3013 AL, Rotterdam