invites bigband Licks & Brains Benjamin Herman

Over de voorstelling

Benjamin Herman staat in Nederland en ver daarbuiten bekend als een van de meest creatieve en productieve saxofonisten van deze tijd. Als solist, componist en bandleider is hij diepgewordteld in de jazz, maar zoekt hij ook nieuwe wegen met invloeden uit stijlen zoals de dance, surf, afro en punk. Met zijn avontuurlijke aanpak en live performance weet hij als geen ander een breed publiek van muziekliefhebbers te boeien. Naast de vele optredens als gast en solist heeft hij naam gemaakt als oprichter en bandlider van de New Cool Collective.

Deze avond bundelt Benjamin Herman zijn krachten met de energie en stijl van bigband Licks & Brains. Sounds en grooves, daar gaat het om bij deze negentien man sterke band die Jazz, Funk, Soul, Dance, Hip-Hop en Latin weet te mengen tot een verfrissende mix van dansbare Nu-Jazz XXL.

De band heeft recent getoerd door China en speelt regelmatig met topartiesten uit de Nederlandse Jazz/Funk scene. Afgelopen seizoen was de band in het Posthuis theater te zien met Eric Vloeimans.

Muzikaal leider is saxofonist Rolf Delfos, bekend van o.a. Artvark Saxophone Quartet, The Houdini’s en de Jazzinvaders.

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Theaterzaal
  Van Tot Toelichting
€ 20.00

Woensdag 6 november 2019 vanaf 20:15