Joo Wandeltocht

Het gebied rondom de Aldegeaster Brekken is al bij veel wandelaars en fietsers een geliefde plek. Zeker in de zomermaanden is het mooie Brekkenpaad bij veel mensen in trek. Wat minder bekend, maar daarom beslist niet minder mooi is, is het natuurgebied rondom de Skûtelpoel en de Idzegaaster Poelen, een stukje ongerept natuurgebied, ver van drukke verkeerswegen, waar vogels nog vrij spel hebben en natuurliefhebbers dan ook hun hart kunnen ophalen in de vogelkijkhutten. Gedurende de tocht zullen er verschillende “culturele stops” gemaakt kunnen worden; bij onder andere het “Joads Tsjerkhôf” en de “Idzegeaster Klokkestoel” De tocht brengt de wandelaars daarnaast in het pittoreske plaatsje “Sânfurd” (Sandfirden) aan, als u dit nog niet kent zult u versteld staan van de schoonheid van dit “mooiste plekje van Fryslân”. Het kerkje in Sandfirden is geopend voor bezichtiging, in het kerkje worden tevens schilderwerken van plaatselijk talent tentoongesteld.

Eén van de bijzonderheden van deze tocht is dat u vanuit Sandfirden met authentieke pramen zult worden overgezet naar Nijhuizum, deze overtocht is bij de prijs inbegrepen en betreft beide afstanden.

De route leidt de wandelaars vervolgens over het Brekkenpaad langs de Aldegeaster Brekken. Onderweg zullen de spinnenkopmolens op Nijhuizum en ‘Doris Mooltsje” deze dag voor u draaien, deze zijn ook te bezichtigen.

Speciaal voor de jeugdige lopers is er op de 10 kilometerroute een wandelpuzzeltocht uitgezet. Aan de hand van de langs de route geplaatste “gouden schoenen” kan de puzzel worden opgelost. Langs de gehele route zijn gebruikte schoenen terug te vinden. Deze schoenen zijn ingezameld en zullen na afloop door de organisatie geschonken worden aan het goede doel “zending over grenzen”.

Starttijden: 20 kilometer 16.00 - 17.30 uur
10 kilometer 17.00 - 18.00 uur

Kosten: 20 kilometer Volwassenen € 10,00
10 kilometer Volwassenen € 7,50
Kinderen t/m 12 jaar € 5,00

Inschrijven kan http://www.joowandeltocht.nl/
Of op de dag zelf in It Joo. 
Deelname is op eigen risico.
  

Praktische informatie

Zaterdag 1 juni 2019 vanaf 16:00

De Joodyk Model.NdtrcItem.HouseNumber
8614 JK, Oudega Sudwest-Fryslan