Judas

Geen sterveling noemt zijn kind Judas. Waarom werd die naam een icoon van verraad? En wat hield zijn verraad precies in? Bijna twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Schrijfster Lot Vekemans maakt van de historische figuur een man die het publiek bij de kladden grijpt, ontroerend en grappig tegelijkertijd. “Justus van Dillen is de perfecte Judas (…) Slinks, maar totaal geloofwaardig.” de Volkskrant ????

Het is de missie van Theatergroep Suburbia om ontroerende, tragische en geestige voorstellingen te maken over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Ze spelen in theaters en ook op verschillende plekken in steden, in parkeergarages, flatgebouwen, of in de natuur van Flevoland.

van & met: Justus van Dillen tekst: Lot Vekemans regie: Albert Lubbers decor: Herbert Janse

PERS

'Het enige wat eigenlijk nodig is om deze tekst tot volle bloei te laten komen, is een uitmuntende acteur. En die staat er.' de Volkskrant ????

Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos.Het Parool ????

Praktische informatie

Woensdag 4 maart 2020 vanaf 20:30