Kaas- en Kampeerboerderij Hoekelum

Het bedrijf is een echt familiebedrijf wat al sinds 1933 kaas bereid op het bedrijf, grootmoeder van de Kamp heeft het kaasmaken vanuit Driebergen geïntroduceerd in Bennekom. In de tweede wereldoorlog is de toenmalige boerderij plat gebombardeerd, waarna de familie van de Kamp na de oorlog op boerderij Hoekelum kwam te wonen.

Kaasboerderij
In de kaasmakerij wordt op een ambachtelijke wijze van rauwe melk Hoekelumkaas gemaakt. Deze kaas is een speciaal kaasje welke bereid wordt via de bereidingswijze van de Goudse kaas. Tijdens de bereiding van deze Hoekelumkaas wordt extra aandacht gegeven aan de afwerking van deze kaas om te zorgen dat de Hoekelumkaas al heel snel veel smaak heeft. Hierdoor kan deze Hoekelumkaas al vanaf 4 weken gegeten worden waarbij de kaas al heel veel smaak heeft. Er wordt in één jaar circa 100.000 liter melk verkaast, waarbij per week ongeveer 600 kaasjes worden gemaakt van 450 gram. Deze kaasjes worden vlegelkaasjes genoemd en worden veelal geproduceerd met een diversiteit aan kruiden. Hierdoor is dit vlegelkaasje uitermate geschikt om te eten bij een glaasje wijn of als tussendoortje.

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Aangepast voor gehandicapten Ja
Doelgroep
kinderen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
groepen Ja
Ligging
Rustig gelegen Ja
In/bij bos Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Keuken en koken
Kookgelegenheid voor groepen Ja
Voor kinderen
Speelveld Ja