Kamerkorenfestival Hoorn

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 organiseert de Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu voor de tweede keer een festival voor kamerkoren die oude muziek op het repertoire hebben staan. Een spannende ontmoeting dus van oude muziek en eigentijds repertoire!

De deelnemende koren verzorgen ieder optreden 25 minuten. Koren die dat willen, kunnen zich laten beoordelen door specialisten op het gebied van oude muziek, te weten Jos van Veldhoven en Michiel Meijer. Deze koren ontvangen dan een geschreven rapport met tips en aanbevelingen. Er worden geen cijfers gegeven en er is dus geen sprake van een competitie-element in dit festival. Wel wijzen we de publieksfavoriet van de dag aan. Dit koor krijgt een workshop aangeboden van Jos van Veldhoven of Michiel Meijer.

Thema
De stad Hoorn ligt aan het water en heeft een bijzondere rol in de geschiedenis: denk aan de VOC en Jan Pieterszoon Coen. Wij dagen koren uit om een concertprogramma te brengen dat zoveel mogelijk aansluit op deze thema’s maar dit is niet verplicht.

Deelname en kosten
Aanmelding is mogelijk via www.oudemuzieknu.nl/kamerkorenfestival-2019 en kost € 95.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 25 mei 2019 10:00 18:00
Zondag 26 mei 2019 10:00 18:00

Grote Oost Model.NdtrcItem.HouseNumber
1621 BX, Hoorn Nh