Karavaan

De 26ste editie van Karavaan Festival
Van Hemelvaart t/m Pinksteren is de 26ste editie van Karavaan Festival met locatietheater in de hele regio en een festivalhart in het Victoriepark in Alkmaar. Blokkeer je agenda voor een theatrale fietsroute, buitengewoon locatietheater op bijzondere plekken en aantrekkelijke arrangementen voor een hele dag of avond uit. Bovendien is er elke dag gratis straattheater én live muziek in het festivalhart, vind je er gekke installaties en eet je een heerlijke maaltijd in pop-up restaurant Tineke Kookt.

In 2019 is het thema: Eigen Grond.
Tickets en volledig programma in het voorjaar van 2019.

Met locatietheater in o.a. Alkmaar, Oterleek, Egmond, Heiloo, Bergen en Langedijk

Tijden
Zijn verschillend per locatievoorstelling. Dit kan worden teruggevonden wanneer het hele programma online staat. Het festivalhart is in ieder geval tussen deze tijd geopend:
Donderdag 31 mei: 16:00 - 23:30
Vrijdag 30 mei: 16:00 - 23:30
Zaterdag 1 juni: 16:00 - 23:30
Zondag 2 juni: 12:00 - 20:00
Maandag 3 juni: Gesloten
Dinsdag 4 juni: Gesloten
Woensdag 5 uni: 16:00- 23:30
Donderdag 6 juni: 16:00 - 23:30
Vrijdag 7 juni: 16:00 -23:30
Zaterdag 8 juni: 16:00 - 23:30
Zondag 9 juni: 12:00 - 20:00
Maandag 10 juni: 12:00 - 20:00

Prijzen
Prijzen variëren tussen de €0,- en €25,-

Locatie
In en rondom Alkmaar

Kaartverkoop
Via de website www.karavaan.nl en op ons kantoor Luttik Oudorp 114, Alkmaar.Van Hemelvaart tot en met Pinksteren is Karavaan Festival in de regio Alkmaar. Twaalf dagen verrassend locatietheater op bijzondere plekken en een bruisend festivalhart in het centrum van Alkmaar met gratis straattheater, livemuziek, theatrale installaties en pop-up restaurant Tineke Kookt. Het thema deze editie: Eigen Grond.

Het festival brengt je naar bouwgrond, (stolp)boerderijen, cultuurhistorische locaties, de lankies, onverwachte plekken in de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst 8 Nederlandse premières in regio Alkmaar.

Highlights
Een van de highlights van dit jaar is de première van de groots opgezette muziektheaterproductie Atlantis van de Veenfabriek. De voorstelling wordt in Alkmaar gemaakt. Een van de meest nieuwsgierig makende producties is de première van Het Land van Nooit van de eigenzinnige theatermaker Anne Roos Rosa de Carvalho, waarbij we in een bus stappen die ons brengt naar een surreëel pretpark. In het jaarlijks terugkerende agrarische thema belooft de première van de theatervoorstelling Stallerhof van Afslag Eindhoven veel moois met opnieuw muziek van Woody Veneman. Ook is er de ontroerende voorstelling Maalkop, een theaterdialoog tussen een man en zijn (echte!) koe – Martje160 -, over een jonge boer die afstand moet doen van zijn bedrijf. Verder is er onder andere een theatrale fietsroute door de Egmonden en een Nieuwe Makers Route van jonge theatermakers.

Festivalhart met gratis theater en muziek
Het festivalhart is elke dag goed voor een shot inspiratie met een wel heel gevarieerd en gratis te bezoeken programma van straattheater, korte theatervoorstellingen en live muziek.
Ministerie van Alkmaarse Zaken en Kinderkaravaan?In aanloop naar het festival wordt het Ministerie van Alkmaarse Zaken gevormd, onder het credo ‘bemoei je er vooral even mee’ gaat de ministerraad in verschillende etappes op zoek naar de identiteit van de stad. Op beide Pinksterdagen is er familietheater tijdens de Kinderkaravaan met onder andere de theatervoorstelling De Gruffalo.

Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier…

Praktische informatie

Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
volwassenen Ja
senioren Ja

in regio Groot Alkmaar Model.NdtrcItem.HouseNumber
1811 JP, Alkmaar