Karel Buuskes, Sami Briss, Fabian9

Overzichtstentoonstelling.

Karel Buskes
Kunstenaars ontwikkelen zich in de loop der jaren. Soms geleidelijk, soms met sprongen. Karel Buskes heeft zijn aandacht verlegd van zijn koeienschilderijen naar boslandschappen en in het bijzonder naar de zintuigelijke huid van de mens. Duidelijk blijft de hand van de meester te herkennen – zijn palet, penseelvoering. De warmte en aanraakbaarheid waren bij zijn schilderijen met koeien al van groot belang. Nu echter lijkt aanraakbaarheid het hoofdthema van zijn werk geworden.

Sami Briss
Sami Briss heeft een heldere eigen symboliek waar iconen, referenties aan de thora en de landschappen en kleuren van Roemenië en Israël, waar hij woonde, goed in te herkennen zijn. Sami is in staat het positieve en het mooie van het leven in zijn schilderijen te vangen. Hij legt daarbij een dosis milde spot in zijn werk dat samen met zijn sterke vormentaal een Sami Briss-universum toont. Het is een wereld van liefdevolle verbazing die gebaseerd is op een sterke wil van de schilder waardoor de werken een grote positieve kracht uitstralen.

Fabian9
Fabian9 (Fabian Schlosser, Rotterdam 1972) is autodidact. In zijn jeugd raakte hij gefascineerd door symboliek en de zich snel ontwikkelende techniek, met name de lenticulaire printtechniek.
Fabian maakt bolvormige objecten die een sterk driedimensionaal effect creëren. De werken gerelateerd aan de gulden snede benaderen de perfectie van de natuur die de werken een grote schoonheid geven. Zij stralen rust uit en blijven mysterieus.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 10 februari 2019 tot en met Zondag 24 maart 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Oranjestraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2514 JB, 's-Gravenhage