Keizerstraat

De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. De voormalige visserswoningen in en om deze knusse straat zorgen voor veel gezelligheid. Je vindt hier veel kleine winkels en eettentjes maar ook grote ketens, zoals Albert Heijn, HEMA en de Blokker. Kortom: een authentieke winkelstraat in Scheveningen-Dorp, waar je gezellig doorheen kunt slenteren richting boulevard maar ook prima alledaagse boodschappen kunt doen.  

Scheveningen-Dorp 
Het oude centrum van Scheveningen is een klein, authentiek dorpje. Het biedt veel warmte, sfeer en gezelligheid. Tijdens het winkelen in de Keizerstraat en omliggende straten proef je de sfeer van het vroegere vissersdorp nog. Helemaal als je een vissersvrouw in klederdracht tegenkomt. Het middelpunt van het pittoreske centrum van Scheveningen is de Oude Kerk aan het einde van de Keizerstraat. De kerk is het oudste monument van het voormalige vissersdorp en dateert uit de 15e eeuw. Als je na de kerk doorloopt de boulevard op, kom je vanzelf bij het beroemde standbeeld van de Scheveningse vissersvrouw uit.

Winkels 
Het aanbod aan winkels in de Keizerstraat is groot (ruim honderd!) en divers. Van designer tot low budget, deze winkelstraat is echt van alle markten thuis. Het historisch winkelhart aan zee bevat veel authentieke kleine zaakjes, zoals 't Leukste winkeltje en Monstertjes. 't Leukste winkeltje heeft een knus ingerichte opstelling, met veel kleur en diversiteit. In deze winkel shop je de leukste accessoires en cadeaus van Riverdale en eigen merk. Maar pas op, voor je het weet staat je huis net zo vol als de winkel zelf! Kinderwinkel Monstertjes verkoopt speelgoed en kinderlampjes. De grappige winkel heeft het meest aparte assortiment dat je ooit gezien hebt. Het gekste, kleurrijkste en meest bijzondere speelgoed komt in deze winkel voorbij en laat je sprakeloos achter. Voor een cadeautje voor de kids, zit je hier zeker goed!

Horeca 
Ook aan horeca is in de Keizerstraat geen gebrek. Lunchrooms, eetcafés en restaurants bieden je genoeg gelegenheid om lekker uit te rusten van een dagje shoppen of strand, en te kijken naar het voorbijlopend publiek. Misschien wel de beste koffie in Scheveningen vind je bij het Meneer Chocolade. Dit sympathieke koffietentje annex patisserie biedt de perfecte combinatie tussen de hippe surfcultuur van Scheveningen en al het lekkers wat van chocolade gemaakt kan worden. Een aanrader! 

Du Nord Rijwielen
Aan het einde van de Keizerstraat bevindt zich fietsenwinkel Du Nord. Je kunt hier niet alleen een fiets, bakfiets en kinderfiets huren, maar ook een tweedehands fiets kopen. Liever gemotoriseerd? Scooters en snorfietsen staan ook voor je klaar. En Du Nord verzorgt ook fietstochten door Den Haag en omgeving. Leuk voor een groepsuitje dus!

Hostel 
In de Keizerstraat bevindt zich het enige hostel van Scheveningen, Jorplace. Jorplace beschikt over diverse accommodaties: van tweepersoonskamers tot grotere gedeelde kamers of een bed in een slaapzaal. Het hostel heeft een volledig uitgeruste keuken, een internetcafé en een loungebar. Een superrelaxte plek om te verblijven in Scheveningen!

Bereikbaarheid
De Keizerstraat begint aan het einde van de Scheveningseweg en eindigt kort voor de boulevard. Met de auto is de winkelstraat makkelijk bereikbaar via de Scheveningseweg. Parkeren op straat is in Scheveningen vrijwel overal betaald; de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn op 10 à 15 minuten loopafstand verwijderd. Het makkelijkst is de Keizerstraat met de tram te bereiken. Vanaf beide stations rijden er diverse trams en ook bussen richting Scheveningen-Dorp. Je kunt dan uitstappen in de Jurriaan Kokstraat of juist aan de boulevardkant. Vanaf het fietspad over de boulevard is de Keizerstraat overigens ook heel goed te bereiken.

Keizerstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2584 BD, 's-Gravenhage