Khadija El Kharraz Alami/ Productiehuis Rotterdam Nu ben ik Medea

Leer de theatermakers in Zaal 3 beter kennen en eet mee met hun lievelingsrecept!

In het kader van ‘Ontdek Zaal 3 in maand 3’ kunt u deze maand dineren met een maker die u diezelfde avond ziet spelen. Tijdens het diner wordt de maker geïnterviewd door John de Weerd. Op 16 maart staat Khadija El Kharraz Alami met haar persoonlijke performance Nu Ben Ik Medea in Zaal 3.
Voorafgaand aan haar voorstelling is er een diner waarbij Khadija geïnterviewd zal worden én haar eigen lievelingsrecept ‘Pasta A.O.P.’ geserveerd zal worden! Kies in het betalingsproces voorstelling + eten om de combinatie te kopen. 

Nu ben ik medea
In Nu ben ik Medea vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf. Opgroeien met twee werelden is een ware rijkdom. Je ziet hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid, alles is van grote invloed op haar zijn. Totdat deze rijkdommen gaan botsen: ze gaat er tussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden. Ze groeit verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.


"Een adembenemende daad van generositeit! Door de fragmentarische structuur en spannende speelstijl ontstaat een weerbarstige, emotioneel geladen trip. El Kharraz Alami scheert langs de randen van de afgrond, maar benadert ook de ontroerende kwetsbaarheid in haar voorstelling. Het geworstel en de manier waarop ze de puzzelstukjes van haar leven tot een overzichtelijk geheel probeert te smeden, hebben een ontwapenende werking en een hartverscheurende artistieke en persoonlijke generositeit." - De Theaterkrant ????
 

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Van Tot Toelichting
€ 11.50 € 15.00

Vrijdag 27 maart 2020 vanaf 20:30