Kiem (Posthuis Theater) Conny Janssen Danst

De voorstelling Kiem gaat over groeikracht, levensdrift. Over ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te omarmen.

Voor de voorstelling Broos (2018) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’.

Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen.

Na Home (2017) en Broos (2019) is Kiem het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.


Let op: deze voorstelling is te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Posthuis Theater
  Van Tot Toelichting
€ 24.00

Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 18 december 2019 20:15
Woensdag 18 december 2019 20:15

Laweiplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
9203 KL, Drachten