Knight of the Guitar: Jan Akkerman + Anton Goudsmit + Ruben Hoeke + John Hayes + Leif de Leeuw

Vijf Nederlandse topgitaristen op Tour!

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’, oftewel met een woordspeling ridder met een gitaar. De vijf Hollandse ‘gitaarridders’ zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Ruben Hoeke, John Hayes en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens deze gezamenlijke tour zeker opnieuw gaan gebeuren. Muzikaal vuurwerk van de bovenste plank. Het vijftal zal op het podium worden ondersteund door Jan Akkermans vaste band en de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van de ‘Knight of the Guitar’, Jan Akkerman, wilde er eerder een traditie van maken om op en rond zijn verjaardag (24 december), een muzikaal event te organiseren. Dit is ondertussen op een prettige manier uit de hand gelopen met een complete tour.

Bij de tweede editie zullen de heren gitaristen opnieuw laten horen wat er uit een gitaar gehaald kan worden!

Over de ‘ridders’ :

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte jarenlang deel uit van de New Cool Collective, speelt in het succesvolle ‘Montis, Goudsmit en Directie’ trio en heeft daarnaast ook zijn eigen band The Ploctones.

John Hayes is sinds 1990 gitarist van de Amerikaanse funkrockband ‘Mother’s Finest’, die tot op de dag van vandaag de Amerikaanse én Europese podia plat speelt met hun energieke shows. Daarnaast heeft John inmiddels tien solo albums op zijn naam staan en kun je hem op de Nederlandse cafépodia tegenkomen, omdat hij al meer dan 10 jaar Arnhem als thuisbasis heeft.

Ruben Hoeke vierde in 2017 zijn 25-jarig podiumjubileum, bracht tien albums uit in verschillende genres, werkte sam…

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 0
Prijs tot 23.7
Vrijdag 25 januari 2019 vanaf 00:00

Zijlsingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
2013 DN, Haarlem