KopS - Kunstwedstrijd

Elk jaar jaar organiseert de kunstenaarsvereniging Kunst op Scheveningen (KopS) een kunstmanifestatie. Het thema is dit keer “verbinding”.

De ruim 50 deelnemers die wonen op of een relatie hebben met Scheveningen, hebben zich verdiept in het thema en presenteren hun persoonlijke interpretaties in foto’s, schilderijen en 3D kunstwerken. Het werk is verrassend divers en van alle kanten is het thema “verbinding” belicht.

Openingstijden en adres.
Elke woensdag tot en met zondag van 13 oktober t/m 10 november 2019, 13.00 tot 17.00 uur.
Keizerstraat 71C. Art Gallery Kops, voormalig schoolgebouw naast Eetcafé De Maatschappij.

Publieksprijzen
De toegang is gratis. Sterker nog, elke bezoeker die tussen 12 oktober en 10 november een stem uitbrengt op de drie werkstukken die het best inhaken op het thema, dingt zelf mee naar een leuke publieksprijs. Die wordt tijdens de feestelijke afsluiting getrokken uit de ingevulde stemformulieren. De trekking vindt plaats op zondag 10 november 2019 om 16.00 uur. Dan wordt ook bekendgemaakt welke drie kunstwerken de meeste publieksstemmen kregen.

Het wordt moeilijk kiezen. Niet alleen is het grootste deel van de inzendingen van zeer behoorlijke tot echt hoge kwaliteit, maar ook de toegepaste vormen en technieken maken een keuze niet makkelijk. Maar wel des te leuker.

Aparte jeugdprijs.
KopS vindt dat je kinderen niet vroeg genoeg kunt leren kijken naar en interesseren in kunst. Daarom kunnen kinderen van vijf tot twaalf jaar zoeken naar antwoorden op vragen over de inzendingen. Vragenlijstjes liggen bij de ingang. En voor dezelfde leeftijdsgroep is er een echte kunstwedstrijd, ook met het thema ‘verbinding’ met een kans om in een heus museum te hangen: muzee in Scheveningen. Verdere informatie ook bij de ingang.

Deel te koop.
Nog een leuk fenomeen: voor wie een uniek stukje echte kunst in huis wil voor een heel redelijk bedrag, is de tentoonstelling een buitenkansje. Een deel van de geëxposeerde werken is te koop voor speciale expositie-prijzen. De gekochte werken kunnen bij de afsluiting worden meegenomen.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 13 oktober 2019 tot en met Zondag 10 november 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00