Kunstwerk! Liemers Museum

Het Liemers Museum is aan het verhuizen en sluit tijdelijk zijn deuren. Medio 2020 zal het museum weer opengaan op de nieuwe locatie in Hal12 aan de Kerkstraat 27 te Zevenaar.

Na 10 bewogen jaren aan de Kerkstaat 16, wat in eerste instantie maar 4 jaar zou zijn, is de tijd voor de volgende fase dan toch aangebroken. Om de verhuizing goed voor te bereiden is het Liemers Museum op de huidige locatie aan de Kerkstraat 16 gesloten per 1 oktober. Medio 2020 zal het museum zijn deuren heropenen op zijn nieuwe locatie in HAL 12.

Een verrassend veelzijdig streekmuseum!
De collectie van het Liemers Museum bestaat uit historische voorwerpen uit de Liemers op het gebied van archeologie, natuurhistorie, kerkelijk leven, Tweede Wereldoorlog, oude industrieën, zoals de sigarettenfabriek Turmac, de inktfabriek Gimborn, de steenindustrie en scheepswerf De Hoop. Daarnaast toont het museum een grote collectie van het verenigingsleven uit de streek waar de schutterijen zeker niet ontbreken.

Het museum organiseert regelmatig diverse wisseltentoonstellingen waarbij ook verschillende kunstcollecties vertegenwoordigd zijn.

Bovendien is het museum een aantrekkelijke stop langs diverse fietsroutes.
Ontdek de rijke historie van de Liemers! Laat je verrassen door de diversiteit die het museum je te bieden heeft. Kijk, luister en verrijk jezelf op een ontspannen wijze met kennis uit en over de streek.
Tevens is er gelegenheid voor koffie of thee.

Collectie Tweede Wereldoorlog

Kunstwerk! Liemers museum heeft een collectie over de Tweede Wereldoorlog. Een greep uit de  onderwerpen:

  • De mobilisatie en de inval in de Liemers in mei 1940
  • De gevolgen voor de burgerbevolking in de Liemers
  • De luchtoorlog en de bevrijding

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 14:00 17:00
Dinsdag 14:00 17:00
Woensdag 14:00 17:00
Donderdag 14:00 17:00
Vrijdag 14:00 17:00
Zaterdag 14:00 17:00