Kwekers in de kunst & Residentie Orkest Maduro

Een opera over liefde in tijden van oorlog en het ontstaan van een miniatuurstadje.

De nieuwe muziektheaterproductie 'Maduro’ gaat over de jonge verzetsheld George Maduro, zijn leven, zijn liefde, zijn heldendom, zijn tragische dood en het vrolijke monument waarmee we hem herdenken.

George Maduro
George Maduro (1916- 1945) werd geboren op Curaçao in een gezin van Sefardisch-Joodse afkomst. Tijdens zijn studie rechten in Leiden wordt hij verliefd op de protestante Hedda. Een liefde die wegens hun verschillende religieuze achtergrond niet kan rekenen op de goedkeuring van hun families.

En dan is er de dreiging van de oorlog. De optimistische en gedreven George Maduro sluit zich aan bij de Nederlandse troepen. Onder zijn leiding worden verschillende successen geboekt, maar al gauw wordt hij krijgsgevangen gemaakt. Als hij weer vrij is sluit hij zich aan bij het verzet. Uiteindelijk wordt hij op verschillende fronten verraden. Hij overlijdt op 28-jarige leeftijd in concentratiekamp Dachau, elf weken voor het einde van de oorlog.

Na de oorlog steunen de ouders van Maduro Bep Boon van der Starp in haar wilde plan een miniatuurstad te ontwikkelen. En daarmee gaat het verhaal ook over het ontstaan van Madurodam.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00 € 27.00

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 3 september 2020 20:00 Geannuleerd
Vrijdag 4 september 2020 20:00 Geannuleerd
Zaterdag 5 september 2020 20:00 Geannuleerd
Zondag 6 september 2020 14:30 Geannuleerd
Dinsdag 8 september 2020 20:00 Geannuleerd