Matthäus Passion Hilversum door Bachkoor Holland

Na de succesvolle uitvoeringen in de afgelopen jaren, brengt het Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars het werk op woensdag 17 april voor de vijfde maal naar de prachtige St. Vituskerk in Hilversum: een lustrum! 
Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Het decor en de akoestiek van de St. Vituskerk lijken te zijn gemaakt voor Bachs wonderschone meesterwerk. In het bijzijn van diverse gasten van de Gemeente Hilversum wordt de Matthäus Passion in volle glorie uitgevoerd door internationale solisten, het Concertgebouw Kamerorkest en het Haags Matrozenkoor.

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn. Hij dirigeert de Matthäus Passion jaarlijks met veel plezier vanuit een partituur dit letterlijk met tape aan elkaar hangt. Ieder seizoen bekijkt hij het werk alsof hij het voor het eerst ziet waarbij hij zich dwingt tot ‘gedachtenexperimenten’. Vaak komt hij weer uit bij vertrouwde antwoorden die het best passen bij zijn smaak, maar soms evolueert een deel duidelijk in een voor hem nieuwe richting.

Solisten Matthäus Passion
Evangelist Anders Dahlin
Christus Niklaus Kost
Sopraan Julia Neumann
Alt Francine Vis
Tenor Seil Kim
Bas Halvor Melien

Praktische informatie

Dinsdag 7 april 2020 vanaf 19:30