MESSIAH BIJ KLASSIEK AAN DE RIJN Rhenen

Het is al een mooie kersttraditie aan het worden: vanaf 2017 is Händels grootste oratorium, Messiah, door de Nieuwe Philharmonie Utrecht ook jaarlijks te horen in Rhenen. De uitvoeringen onder leiding van Johannes Leertouwer kregen de allerhoogste lof. “Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud”, schreef de pers.

Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, een kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten. Het trotse orkest van ’s lands vierde stad, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, speelt op oude instrumenten en werkt samen met de professionele talenten van het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble. Samen presenteren ze het grootse oratorium waarmee Händel in 1741 de stad Dublin op stelten zette. De Nieuwe Philharmonie Utrecht zal op 18 december wederom met het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble dit sfeervolle kerstconcert uitvoeren.

Voor de uitvoering van de Messiah wordt gebruikt gemaakt van de meest gespecialiseerde internationale musici die speciaal voor deze uitvoering naar Nederland komen om samen met Johannes Leertouwer intensief te werken aan de interpretatie en uitvoeringspraktijk van de Messiah. U mag dan ook een uitvoering van de Messiah verwachten in een intieme, transparante setting in de meest oorspronkelijke vorm. De reacties van ons publiek waren in 2016 overweldigend, zeker gezien de prachtige Engelse solistencast die het publiek volledig meenam in haar beleving van de Messiah. Wij zijn trots dat wederom deze fantastische solisten met de Nieuwe Philharmonie Utrecht de Messiah ten gehore willen brengen.

Praktische informatie

Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant,PIN
Woensdag 18 december 2019 Vanaf 19:30 tot en met 23:00