Met het oog op Rembrandt - Simon Koene op Huygens’ Hofwijck

Rembrandt geldt als dé meester van de prentkunst. Zijn verfijnde techniek en groot psychologisch inzicht komen vooral tot uiting in zijn etsen. Eeuwenlang zijn deze een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. De graficus Simon Koene trad ruim twintig jaar geleden in hun voetsporen en vervaardigde een reeks van zeventien etsen waarin hij zich op zijn beurt liet inspireren door Rembrandts religieuze prenten. Hij noemde zijn reeks ‘Met het oog op Rembrandt’.

De Haagse verzamelaar Fred Klomp bezit één van de slechts drie volledige reeksen. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar toont Huygens’ Hofwijck deze in het buitenhuis van Constantijn Huygens, zelf een hartstochtelijk bewonderaar van Rembrandts werk.

Hofwijck
Het huis Hofwijck in Voorburg is één van de mooist bewaard gebleven gebouwen uit de Gouden Eeuw. De Pronkzaal en de oud-Hollandse keuken zijn nog in oorspronkelijke staat. De buitenplaats Hofwijck is het geesteskind van Constantijn Huygens. Op Hofwijck kon hij ontsnappen aan zijn drukke leven aan het Haagse Hof. Hij ontwierp het huis en de tuin in 1641. De bouwprincipes van de Italiaanse renaissance, symmetrisch en met harmonieuze maatverhoudingen, vormden het uitgangspunt.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 23 maart 2019 tot en met Zondag 16 juni 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

* Hofwijck is op nationale feestdagen gesloten, met uitzondering van Tweede Kerstdag.

Westeinde Model.NdtrcItem.HouseNumber
2275 AD, Voorburg