Met o.a.: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta The Children

"Welke wereld laten we na aan onze kinderen?"
Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’.

Over The Children
In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt is enthousiast 
De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?”

Uitverkochte zalen op West End en Broadway
Schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. In Orpheus pakken acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma haar verhaal over een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch thema op. In The Children houden ze elkaar in de greep van een groot moreel dilemma. Het levert een even grimmig als grappig conversatiestuk op, met vlijmscherpe dialogen.

De pers over The Children:

  • "Antoinette Jelgersma, Sylvia Poorta en Stefan de Walle spelen intelligent en met flair." - Trouw
  • "De geluidseffecten zijn spectaculair, net als de slotscène, die voor meerdere interpretaties vatbaar is." - Scenes
  • “‘The Children’ is intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid.” - NRC ????
  • “Denk aan een mengsel van Demonen, Who’s Afraid of Virginia Woolf en Betrayal.” - Theaterkrant
  • “’The Children’ snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard.” - De Volkskrant ???
  • “’The Children’ mikt eerder op de ratio en dat zal in het beste geval na afloop tot stevige, maar boeiende discussies leiden.” - De Telegraaf ???
     

Programmaboekje digitaal
Er zijn een beperkt aantal papieren (gedrukt op gerecycled papier) programmaboekjes aanwezig op de voorstellingsavond, maar u kunt ook gebruikmaken van de duurzame optie: bekijk hier de digitale versie >>>

Lucy Kirkwood tekst | Rik van den Bos vertaling | Eric de Vroedt regie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 24.50 € 29.50

Vrijdag 18 oktober 2019 vanaf 20:00