Met o.a.: Hans Croiset, René van ’t Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn Eindspel

Niets is grappiger dan het ongeluk
Schrijven over de treurige zinloosheid van het bestaan om ons daar vervolgens keihard om te laten lachen. Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, kon het als geen ander. Regisseur Erik Whien zette zijn tanden in Becketts Eindspel. Voor Orpheus reden genoeg er meteen de grote zaal voor te reserveren. Al was het alleen maar vanwege de topcast bestaande uit Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs), Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

Eindspel speelt zich af in een verlaten wereld
Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. De blinde en verlamde Hamm is afhankelijk van zijn kreupele bediende Clov. De bejaarde ouders van Hamm, Nagg en Nell, leven in een vuilnisbak. Het einde is in zicht, maar zolang het niet zover is gaan ze door. Ze spelen hun eindspel.

Hoe ga je om met jouw eindigheid?
Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakte Beckett van Eindspel een lichtvoetige tragedie, Erik Whien doet de rest. Met zijn heldere taalgebruik en minimale setting creëert hij een wereld waarin grote levensvragen passeren. Hoe ga je om met jouw eindigheid? Het is een vraag die ons allemaal raakt en die Beckett met zoveel absurditeit en spelplezier te lijf gaat, dat daarin een ontroerend antwoord schuilt.

Theater Rotterdam | Samuel Beckett tekst | Jacoba van Velde vertaling | Erik Whien regie | Rob Klinkenberg dramaturgie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 22.50 € 26.50

Vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:00