Met Salonboot Klifrak naar het Skûtsjesilen bij Woudsend

Voor de wedstrijd varen wij met Salonboot Klifrak naar het wedstrijdwater toe. We proberen om zo dicht mogelijk tegen het veld aan liggen, zodat u dit spektakel van dichtbij kunt aanschouwen. Bij zon beleeft u Skûtsjesilen vanaf het dek en bij regen staat u droog onder dak. Wij hebben tevens een bar en keuken aan boord.
Skûtsjes zijn oude vrachtschepen waarmee diverse ladingen werd vervoerd in ondiep water. Hierdoor werden het lange schepen met een platte bodem. In perioden met weinig werk werden de eerste wedstrijden skûtsjesilen georganiseerd. Rond 1850 wordt de organisatie van deze wedstrijden overgenomen door clubs waaruit de S.K.S ontstaat.
De Salonboot Klifrak is al bijna 100 jaar oud en met de hand gebouwd in Woltersdorf bij Berlijn. Dit vrachtscheepje kreeg bij haar eerste doop de naam “Willy” en werd aangedreven door een stoommachine. Het schip vaart nu al een tijdje over de Friese Meren en ademt nog steeds de geschiedenis. Onze Salonboot Klifrak is ook geschikt voor minder validen, heeft een brede loopplank, is gelijkvloers en beschikt over ruime toiletten met beugels.

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Binnen 24 uur voor de afvaart is het beter om telefonisch te reserveren! Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Maandag 5 augustus 2019 vanaf 11:30

Galamadammen Model.NdtrcItem.HouseNumber
8723 CE, Koudum