Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Zin in een frisse winterwandeling? Wandel op zondag 5 januari mee met de Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg. Start je wandeling tussen 14.00 en 16.00 uur bij Erve De Pas. Onderweg kom je op verschillende locaties Midwinterhoornblazers tegen en kun je opwarmen met een kop warme chocolademelk of glühwein. De route is ongeveer 6 km..

Maak een frisse nieuwjaarswandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. De Haarlese Midwinterhoorngroep sluit op zondag 5 januari het blaasseizoen af op De Sprengenberg.

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas wandel je op eigen gelegenheid van blazer naar blazer, ze laten om beurten hun klanken horen. De blazers leggen uit hoe de midwinterhoorn werkt en misschien mag je zelf wel even blazen… Halverwege de wandeling kun je opwarmen met een kop warme glühwein of chocolademelk en genieten van het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Starten kan tussen 14.00 en 16.00 uur vanaf Erve De Pas. Tickets kunnen hier ook ter plekke nog gekocht worden.

Midwinterhoornblazen

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Op 5 januari organiseren we een speciale winterwandeling en wordt het Midwinterhoornseizoen feestelijk afgesloten op De Sprengenberg.

Erve de Pas

Ook rondom Erve De Pas biedt Natuurmonumenten op 5 januari volop activiteiten! Wandel binnen bij de Informatieschuur en kom kijken hoe een Midwinterhoorn gemaakt wordt. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen. Ontdek de Speelnatuur van OERRR en natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, lunch of smakelijke baksels!

Handig om te weten
  • Tickets kunnen vooraf én ter plekke gekocht worden.
  • Je wandelt de route zelfstandig.
  • Tussen 14.00 en 16.00 uur kun je je wandeling starten bij Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle.
  • De route die we wandelen is ongeveer 6 km.
  • LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

Praktische informatie

Leeftijd
Minimum leeftijd 0
Maximum leeftijd 99
  Van Tot Toelichting
€ 1.00 € 3.50

Zondag 5 januari 2020 Vanaf 14:00 tot en met 16:00