Mozart @ Neushoorn: Deel 2 Symfonie nr. 41 door het NNO

Vanavond wordt Symfonie nr. 41 intergraal uitgevoerd. Het stuk staat ook bekend als de Jupitersymfonie vanwege zijn gootsheid. Wolfgang Amadeus Mozart (componist, pianist, violist en dirigent) schreef het meesterwerk in 1788, samen met symfonie 40, in een belachelijk korte tijd van een paar weken. Mocht hij in in deze tijd hebben geleefd, dan was hij ongetwijfeld een van de meest gerespecteerde producers ter wereld.

Nr. 41 is een grandioos meesterwerk waarin Mozart al zijn kennis, kracht en talent heeft gestopt. Het stuk is geschreven in C majeur en het hoofdthema bestaat uit vier noten die gaandeweg worden toegepast in een complexe beweging. Een marsachtige optocht van uitdagende trompetten en pauken. Heel bijzonder is ook de finale: heel complex en meeslepend met zijn zes themas.

Mozart excelleerde in elke gangbare muziekvorm uit zijn tijd, met name in opera, de symfonie, het pianoconcert en kamermuziek. Zijn muziek kenmerkt zich door melodische schoonheid, formele perfectie en rijkdom van harmonie en textuur. Kortom, beter mis je dit tweeluik niet!

Type: Staanplaatsen
Zaal: Grote Zaal

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 23 mei 2019 tot en met Donderdag 23 mei 2019

Dag Van Tot
Donderdag 19:30 23:00

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden