Nationaal Jeugdorkest met solist Nino Gvetadze, o.l.v. Ed Spanjaard NJO Wintertournee 2020

Het Nationaal Jeugdorkest
Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) doet zijn naam eer aan door regelmatig werken uit het Nederlands orkestrepertoire op de lessenaar te zetten. In deze lijn past ook de Derde symfonie van Willem Pijper, muziekpionier pur sang en daarnaast een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20ste eeuw. Veel Nederlandse componisten zijn schatplichtig aan Pijper, die een groot deel van zijn loopbaan besteedde aan muziekeducatie in de breedste zin van het woord. Pijpers werk wordt door het NJO uitgevoerd onder leiding van de vooraanstaande Nederlandse dirigent Ed Spanjaard, een perfecte combinatie!

NJO Wintertournee 2020
Beethovens Vierde pianoconcert is historisch gezien een belangrijk werk: de officiële première van het stuk in het Theater an der Wien in 1808 was de allerlaatste keer dat Beethoven in staat was als solist op te treden voor publiek. De Allgemeine Musikalische Zeitung noemde het concert ‘het meest bewonderenswaardige, eigenaardige, artistieke en complexe concert dat Beethoven ooit vervaardigde’. Er is dus wel een musicus van wereldformaat nodig om recht te doen aan dit pianostuk. Die heeft het NJO gevonden in de persoon van de virtuoze en veelvuldig geprezen Georgische pianiste Nino Gvetadze!

Wat is er nog meer nodig voor een perfecte middag?
Een flinke portie Bartók! Zijn toegankelijke Concert voor orkest, met zowel elementen uit de Westerse klassieke muziek als uit de Oost-Europese volksmuziek, is een ware traktatie voor de luisteraar. Duik erin onder en geniet!

Programma:

  • Pijper - Symfonie nr. 3
  • Beethoven - Pianoconcert nr. 4, opus 58 in G
  • Bartók - Concert voor orkest

Nino Gvetadze piano solist

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Hanoszaal
  Van Tot Toelichting
€ 17.50 € 25.00

Zondag 19 januari 2020 vanaf 14:30