Natuurbeleving Middelplaten

Ga mee met de natuurgids door het prachtige en normaal niet toegankelijk natuurgebied Middelplaten. Het gebied is een rijk tehuis voor heel veel planten, zowel zoet- als zoutminnende soorten, als orchissen, Parnassia en Lamsoor. Soms komen de nieuwsgierige haflingers die hier jaarrond aanwezig zijn even kijken wie er nu weer op bezoek zijn..

Ontdek de bijzondere aard van dit gebied met het authentieke stadje Veere aan de horizon. De historische verandering van Oosterscheldearm naar het zoetere Veerse meer maken dit watergebied al een lust voor het oog; zeker als je de witte zeilen achter de wilde paarden en runderen voorbij ziet gaan. De ene leeuwerik zingt de ander wakker, terwijl de rietgorzen toe te kijken. In het najaar gebruiken veel vogels dit gebied om te rusten en te eten, zodat watersnip en lepelaar bijna overschaduwd raken door veel soorten trekvogels.

Van het vroege voorjaar tot het late najaar worden de Middelplaten bezocht door de schuwe vos en de noordse woelmuis. In de zomer voegen zich daar de vele insecten bij, inclusief allerlei vlindersoorten. Bij aparte veldjes en zonnige hoekjes kun je de vlinders bijna horen fladderen

Ga mee met de natuurgids door het prachtige en normaal niet toegankelijk natuurgebied Middelplaten. Het gebied is een rijk tehuis voor heel veel planten, zowel zoet- als zoutminnende soorten, als orchissen, Parnassia en Lamsoor. Soms komen de nieuwsgierige haflingers die hier jaarrond aanwezig zijn even kijken wie er nu weer op bezoek zijn.

 

Tips van de boswachter:

-parkeren in de berm langs de Muidenweg

-check jezelf na afloop op teken

-trek waterdichte schoenen of laarzen aan

-vergeet je verrekijker niet

-als aanmelden niet lukt, bel dan met de ledenservice op 035 - 655 99 11

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 7.00 € 8.00

Zondag 14 juli 2019 Vanaf 10:00 tot en met 12:30

Muidenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
4471 NM, Wolphaartsdijk