Noord Nederlands Toneel & KVS - Dear Winnie, (Premiere)

Over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke vrouwen, in het spoor van Winnie Mandela.

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je op voor een groter verhaal? KVSgezichten Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens verbinden de levens van negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora met dat van Winnie Mandela. Zo worden kleine menselijke vertellingen verweven met een grote episode uit onze geschiedenis.

Voor regisseur Junior Mthombeni, zoon van een ANC-strijder, staat Winnie Mandela symbool voor een progressieve kracht binnen het door apartheid verdeelde Zuid-Afrika. De voorstelling gaat echter niet alleen over de vrouw die – ondanks tegenslagen en misstappen – haar verzet tegen het apartheidsregime onverminderd bleef voortzetten.

Dear Winnie, zoomt in op mensen die vandaag de dag hun eigen strijd voeren. Waar halen zij hun kracht vandaan? Na de gevierde voorstellingen Rumble in da jungle, Reizen Jihad en Malcolm X is het verhaal van Winnie Mandela een evidente volgende stap voor de KVS-makers. Laat je onderdompelen in dit inspirerende verhaal tijdens een wervelende voorstelling vol muziek, kracht, hoop en strijdvaardigheid.

Praktische informatie

Zaterdag 30 november 2019 vanaf 20:15