Noordelijke Aquarellisten

De Noordelijke Aquarellisten is een vereniging van professioneel werkende kunstenaars die de aquareltechniek beoefenen. In de loop der jaren veranderde de samenstelling van de groep.

De leden exposeren regelmatig gezamenlijk als groep en zetten zich in voor de promotie van de aquarel. Er bestaan weliswaar veel liefhebbers voor deze techniek, maar ‘water-color’ staat ook voor het ongrijpbare en raadselachtige. Pure kleur opgelost in water, immaterieel, bijna niets dus. In hun werk laten de Noordelijke Aquarellisten zien dat waterverf een verrassend schildermedium is, met andere eigenschappen dan olieverf.

Riny Bus:
“Ik vind mijn onderwerpen in mijn directe omgeving. Dit zijn stillevens, schepen, hoekjes in een haven. Het gaat mij niet om een exacte weergave, maar om het creëren van een eigen wereld naar aanleiding van de dingen die ik om mij heen waarneem.”

Jan van Loon:
“Al meer dan 50 jaar houd ik me bezig met aquarelleren. De laatste paar jaren heb ik een iets kleinere productie. Er worden nu meer olieverfschilderijen gemaakt dan vroeger.”

Johan Meeske:
“Mijn werk is een metafoor. Het lijkt erop, maar is het niet.”

Robin Shillcock:
“Figuratie is wat mij betreft een vaststaand feit: als kunstenaar ben ik een ongegeneerde en onverbeterlijke realist; dat ik geloof dat kunst de harten van mensen vermag beroeren maakt mij dan misschien tot een realist met enigszins romantische inslag.”

Jan Velthuis:
”Sinds 20 jaar combineer ik schilderen en zeilen aan boord van mijn schip de Mars. Ik ben dan vaak op de Waddenzee of het IJsselmeer.”

Dorry van de Winkel:
“Aan het stilleven kun je vrijelijk je gang gaan, met welke gedachtes, welke gevoelens ook op te roepen; de meest uiteenlopende sferen kun je er vrijelijk in betrekken.”

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Vanaf Zaterdag 16 november 2019 tot en met Zondag 8 december 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00