Ons Wereldrijk Hotel Modern

Hotel Modern werd wereldberoemd met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp, waarin de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazi-kamp worden verbeeld. In Ons Wereldrijk vult opnieuw een gigantische maquette het podium, ditmaal van Indonesië. De spelers proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels en dorpjes. Die beelden worden geprojecteerd en brengen zo de eilanden en hun bewoners levensgroot tot leven.

Oeuvreprijs
Onlangs (september 2019) heeft Hotel Modern de Oeuvreprijs voor Poppenspel uitgereikt gekregen: de Wim Meilinkprijs van de NVP-UNIMA.

Uit het juryrapport:
“Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker van Hotel Modern hebben in 20 jaar een oeuvre opgebouwd van memorabele miniatuurvoorstellingen die ingrijpende verhalen invoelbaar maken. Hotel Modern is beroemd geworden met een eigenwijs, luchtig en tegelijkertijd diepzinnig spel met spullen, filmbeeld en illusie. De spelers maken live animatiefilms op het toneel. Het publiek ziet de filmbeelden op een scherm, maar het ziet ook de makers, terwijl zij de scènes zorgvuldig opbouwen en camera’s door de decortjes bewegen."

Lees hier het volledige juryrapport (onder artikelen).

 

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Grote Zaal
  Van Tot Toelichting
€ 17.00 € 18.00

Donderdag 27 februari 2020 vanaf 20:15