Ontdek Fort bij Nigtevecht - Rondleiding

Verscholen in het groen ligt Fort bij Nigtevecht aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Het fort maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Ontdek dit fort en leer van alles over de bijzondere geschiedenis en natuur.. Ontdekkingstocht door de geschiedenis

Laat je verrassen door de groene omgeving en het indrukwekkende fort. Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Onder begeleiding van een fortengids ga je op ontdekkingstocht door dit grote fort uit 1892. Je zult zien dat grote delen van het imposante gebouw nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden.

Het fort hoort bij de Stelling van Amsterdam.. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

Gedenkplaats

Fort bij Nigtevecht is in gebruik als Gedenkplaats. Neem vóór of na de rondleiding de tijd om de verschillende ruimtes van de Gedenkplaats te bezoeken. Daarbij word je verrast met een gedicht, schilderij of een mooie ansichtkaart. In de lichtjeskamer kan je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is en wilt gedenken.

In één van de gebouwen van het fort is een wisselende expostie te zien met als inspiratie de natuur, forten, of gedenken.

   

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 7.00 € 8.00

Zondag 7 juni 2020 Vanaf 14:00 tot en met 15:30