Onze Straat

Regisseur Daria Bukvi zet de schouwburg in als locatie voor een straatfeest op het toneel. Het publiek zit op het podium rondom de acteurs. Het ontroerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling op het toneel in een verder lege schouwburg en de georkestreerde ontmoetingen van bezoekers tussen de scènes, zorgen voor een bijzondere theaterbelevenis. Tussen de scènes door en na afloop van ‘Onze Straat’ worden hapjes en drankjes uitgedeeld.


Het feest vindt plaats in een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en mensen die wel een voordeur, maar niet hun leven delen. In drie scènes leren we tien bewoners uit een appartementencomplex kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen en hoe de straat verandert: mensen verhuizen, liefdes ontstaan, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.


Tekst: Nathan Vecht, naar ‘Our Town’ van Thornton Wilder | regie: Daria Bukvi | spel: Scott Beekman, Leòn Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Mark Lindeman, Nazmiye Oral, Romana Vrede en Stefan de Walle

Praktische informatie

Vanaf Woensdag 27 maart 2019 tot en met Woensdag 27 maart 2019

Dag Van Tot
Woensdag 20:15

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden