Ooievaart - Gouden Eeuw vaararrangement

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw! Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen en te water.
Jan Steen zelf onthaalt de gasten en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. Je ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag. Na een bezoek aan de panden varen we over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oudhollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit. De vaartocht brengt ons naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was.

In 45 minuten brengt de schuit, de Hadrianus, de deelnemers terug vanuit de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt.

Programma

  • 11:00 uur: ontvangst in het Paulus Potterhuis, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum 
  • 12:30 uur: Rondvaart over De Oude Vliet inclusief heerlijke Oud-Hollandse Lunch 
  • 13:45 uur: Rondleiding Huygens’ Hofwijck 
  • 15:00 uur: Terugvaart over De Oude Vliet 
Praktische informatie
Prijs: €44,95 euro volwassene, €22,50 euro kinderen
Aanvang: Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17 Den Haag

Open boten
In verband met de brughoogtes vaart De Ooievaart met open boten. In geval van regen zijn er poncho's op de rondvaartboten beschikbaar. Daarnaast is het niet mogelijk om rolstoelen, kinderwagens en rollators aan boord mee te nemen. 

Reserveren
Het wordt aangeraden, zeker in het weekend en bij mooi weer, van tevoren te reserveren voor de boottocht. Kaartjes zijn te koop via de website van De Ooievaart, telefonisch via 070-4451869.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 44.95
Kinderen € 22.50

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 11 oktober 2020 11:00
Zondag 18 oktober 2020 11:00