Ooievaart - Kerstvaart

Van 19 t/m 22 december organiseert stichting de Ooievaart, de Haagse rondvaart Kerstvaarten in de grachten van Den Haag. Na ontvangst door de vrijwilligers in een zeer sfeervol Havenkantoor (Bierkade 18b) met een glas glühwein vaar je door de grachten, terwijl je aan boord luistert naar korte winterse verhalen, mooie gedichten en leuke anekdote. Een zangeres geeft zo nu en dan een privé concertje ten gehore. Er zijn fleece-dekentjes aan boord, want het is een vaartochtje op een niet overdekte fluisterboot door donker Den Haag. Dat is een avontuur op zich! Na 45 minuten varen ga je samen nagenieten met een drankje en een kop gloeiend hete erwtensoep in Restaurant lunchroom Da Lina op het Noordeinde. Wie daarna gratis mee terug wil varen naar de Bierkade komt daar circa 2 uur na vertrek weer aan. 

Praktische informatie

  • Tijd: 19:00-19:45, start vanaf Bierkade 18b. (Graag 15 minuten vooraf aanwezig voor glas glühwein)
  • Eten/drinken: 19:45-20:30 in Da Lina, Noordeinde 119. Na afloop vaart de boot terug, je kan gratis mee terugvaren
  • Prijs: volwassenen: € 24,50
  • Vertrek: Havenkantoor, Bierkade 18b
  • Je kunt aan- en afmelden tot 48 uur voor vertrek. Daarna wordt bij annuleren of wijzigen geen restitutie meer gegeven. (Uitzondering: zie punt 2 en 3 hieronder). 
  • Er wordt niet gevaren met minder dan 10 personen. Indien dit aantal niet wordt behaald krijg je het betaalde bedrag volledig retour. 
  • Er wordt niet gevaren bij extreem weer of dichtgevroren vaarwater. In dit geval krijg je het betaalde bedrag volledig retour. 
  • Er wordt gevaren in een open boot extra warme kleding wordt dus streng aanbevolen! 
  • Let op: kleine kinderen / baby’s (< 3 jaar): deelname wordt afgeraden.

Open boten

In verband met de brughoogtes vaart De Ooievaart met open boten. In geval van regen zijn er poncho's op de rondvaartboten beschikbaar. Daarnaast is het niet mogelijk om rolstoelen, kinderwagens en rollators aan boord mee te nemen. Deze kunnen worden gestald bij het havenkantoor aan de Bierkade. 

Opstapplaats
De boottochten vertrekken vanaf de Bierkade 18b in het centrum van Den Haag. Deze themavaart start om 19.00 uur en duurt 2 uur.

Reserveren
Het wordt aangeraden, zeker in het weekend en bij mooi weer, van tevoren te reserveren voor de boottocht. Kaartjes zijn te koop via de website van De Ooievaart, telefonisch via 070-4451869 en aan de balie van The Hague Info Store (Spui 68).

Bereikbaarheid
De Ooievaart bevindt zich in het centrum van Den Haag aan de Bierkade bij het Spui. De opstapplaats is bij het havenkantoor. De opstapplaats bevindt zich op vijf minuten lopen van Station Den Haag Hollands Spoor en op tien minuten van CS. Bovendien stoppen er verschillende trams en bussen in de buurt. Ook met de auto is de Ooievaart goed bereikbaar. Wel is het slimmer en goedkoper om in de buurt de auto in een parkeergarage te zetten, bijvoorbeeld op de Veerkade.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 24.50

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 18 december 2020 19:00
Zaterdag 19 december 2020 19:00
Zondag 20 december 2020 19:00