Ooievaart - Open Monumentendag

Vanaf het water krijg je een verrassende andere kijk op Haagse gebouwen. Tijdens deze rondvaart tijdens ’De dag van de architectuur’ is er speciale aandacht voor de architectuur en gebouwen in de Rivierenbuurt. Ook de moderne architectuur van de Resident bij het Centraal Station en de 19-eeuwse uitleg van de stad komen aan bod. Wie Den Haag zegt, zegt ook het Binnenhof, de Ridderzaal en het Mauritshuis.
Bekende gebouwen die het aanzien van de stad bepalen. Maar Den Haag heeft nog veel meer markante gebouwen met bijzondere architectuur te bieden. De stad dankt dat aan zijn rijke ontwikkeling van grafelijk hof tot regeringszetel en vestigingsplaats van internationale instellingen.

Route Ooievaart
De route voert je in anderhalf uur onder andere langs het kleurrijke Den Haag van Het Lint, Chinatown en de Schilderswijk, koninklijk Den Haag (omgeving Mauritskade met de Koninklijke Stallen), de jugendstilpanden van Buurtschap 2005 en uiteindelijk langs het nieuwe Haagse centrum met de vele ministeries en de bijzondere skyline.

Open boten
In verband met de brughoogtes vaart De Ooievaart met open boten. In geval van regen zijn er poncho's op de rondvaartboten beschikbaar. Daarnaast is het niet mogelijk om rolstoelen, kinderwagens en rollators aan boord mee te nemen. Deze kunnen worden gestald bij het havenkantoor aan de Bierkade.

Vaartijden en opstapplaats
Deze Nederlands gesproken speciale themavaarten starten om 14:00 uur, bij het Havenkantoor aan de Bierkade 18B.

Reserveren
Het wordt aangeraden, zeker in het weekend en bij mooi weer, van tevoren te reserveren voor de boottocht. Kaartjes zijn te koop via de website van de Ooievaart, telefonisch via 070-4451869 en aan de balie van The Hague Info Store (Spui 68).

Bereikbaarheid
De Ooievaart bevindt in het centrum van Den Haag aan de Bierkade bij het Spui. De opstapplaats is bij het havenkantoor. De opstapplaats bevindt zich op vijf minuten lopen van Station Den Haag Hollands Spoor en op tien minuten van CS. Bovendien stoppen er verschillende trams en bussen in de buurt. Ook met de auto is De Ooievaart goed bereikbaar. Wel is het slimmer en goedkoper om in de buurt de auto in een parkeergarage te zetten, bijvoorbeeld op de Veerkade. 

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 12.50
Kinderen € 8.50

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 7 september 2019 14:00
Zondag 8 september 2019 14:00

Buitenhof Model.NdtrcItem.HouseNumber
2513 AH, 's-Gravenhage