Op verkenningstocht met je telefoon met IZI Travel

De historische binnenstad van Deventer wordt op een eigentijdse manier toegankelijk gemaakt, middels de wereldwijd bekende IZI.Travel app. Bezoekers van Deventer kunnen na het (gratis) downloaden van de app in de appstore op een smartphone op eigen gelegenheid door de binnenstad wandelen.
De IZI.Travel app waarschuwt als er een interessant gebouw of object in de buurt is, of men kan één van de 5 speciale stadswandelingen volgen via de app. Informatie over de bezienswaardigheden is te lezen en beluisteren en men kan afbeeldingen zien van de bezienswaardigheden die niet direct zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van het historische interieur, een bijzonder detail, een interessante achtergevel of een vroegere situatie.
Wandelroutes:
- Bergkwartier & Brink
- Noordenbergkwartier
- Gevelstenen & Snijramen in Deventer
- Deventer Koek
- Raambuurt & Havenkwartier
Alle wandelroutes starten bij de VVV Deventer (Penninckshuis), Brink 89.
In tegenstelling tot een traditionele wandelroute uit een boekje kan de bezoeker met de IZI.Travel app naast de 5 vaste wandelroutes ook een eigen route door de stad bepalen en zo in eigen tempo en op eigen gelegenheid de Deventer binnenstad verkennen.
De verkenningstocht door Deventer is per begin juli 2018 gratis beschikbaar in de IZI.Travel app, gratis te downloaden via de diverse app-stores. Na het downloaden van de app kun je de afzonderlijke routes downloaden en aan de slag!
De routes zijn tevens te bezichtigen op de website: www.izi.travel
Zoek onder de rubriek audioguides op 'Deventer' en ontdek welke routes beschikbaar zijn.